Το νέο ψυχολογικό μυθιστόρημα του ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή Διογένη Κοπανάκη, «Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Με ζητήματα όπως η ομοφυλοφιλία, η ομοφοβία, το μπούλινγκ και η σεξουαλική κακοποίηση καταπιάνεται το νέο ψυχολογικό μυθιστόρημα του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Διογένη Κοπανάκη, με τίτλο «Άρης – Μια ιστορία ψυχοθεραπείας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Πρόκειται για την ιστορία ενός νέου, χαρισματικού ανθρώπου, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αποδοχής και συμφιλίωσης με τον εαυτό του, καθώς και επανοηματοδότησης της δικής του προσωπικής ταυτότητας.

Ένα παιδί, ο Άρης, μαθαίνει στο σχολείο το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων απέναντι στη διαφορετικότητα. Εκφοβισμός, κοροϊδία, περιθωριοποίηση. Φοβάται. Ένας έφηβος, ο Άρης βιώνει την ομοφυλοφιλική του ταυτότητα μέσα από έναν αποτρόπαιο βιασμό. Σεξουαλική κακοποίηση. Φοβάται.

Σήμερα ο Άρης είναι ένας νέος, όμορφος και επιτυχημένος αρχιτέκτονας. Έχει χτίσει μια τέλεια εικόνα για να αποφύγει την αλήθεια, τον εαυτό του και τους άλλους. Πίσω από το λαμπερό του χαμόγελο όμως, παραμένουν κρυμμένοι φόβοι κι ανείπωτες επιθυμίες. Το παρελθόν του τον στοιχειώνει, το παρόν τον τρομάζει. Βυθίζεται στην απομόνωση και την άρνηση.  Ως πότε όμως θα κρύβει τη μοναξιά και τις πραγματικές του ανάγκες; Με τη βοήθεια του Ορέστη, του θεραπευτή του και μέσα από μια επίπονη διαδικασία ψυχοθεραπείας, το ταξίδι του Άρη για την αυτογνωσία και τη λύτρωση από τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεκινά.

Η αμεσότητα της γλώσσας, η ρεαλιστική απεικόνιση των συγκινησιακών εξάρσεων του ήρωα και οι ζωντανοί, συχνά κινηματογραφικοί διάλογοι, που άλλοτε μοιάζουν να ξεπηδούν από κωμωδία και άλλοτε από δράμα, δημιουργούν το σκηνικό για ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα, που χωρίς καμία βαριά ιατρική πληροφορία και ψυχιατρικούς εντυπωσιασμούς, πραγματεύεται θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η ομοφοβία, το μπούλινγκ, η σεξουαλική κακοποίηση. Πράγματα που έχουν ειπωθεί ξανά. Απαραίτητο όμως να λέγονται μέχρι να πάψουν να αποτελούν υλικό για βιβλία ή ακόμη χειρότερα θέματα ενός δελτίου ειδήσεων.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ