Menu
Your Cart
ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για αγορές άνω των 40€

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

SAPIENS ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Πώς ένας ασήμαντος πίθηκος έγινε άρχοντας του πλανήτη Γη, ικανός να διασπάσει το άτομο, να πετάξει στο φεγγάρι και να χειριστεί τον γενετικό κώδικα της ζωής; Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι μάς προσκαλεί να δούμε τη μεγάλη εικόνα και την τρελή πλευρά της ιστορίας - εξηγώντας γιατί είμαστε όλοι παγιδευμένοι στα..
23,85€ 26,50€
Χωρίς ΦΠΑ:22,50€
SAPIENS: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
-22 %
Εκδοτικός οίκος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Mια σαρωτική ιστορία του πολιτισμού από την καταγωγή των ειδών μέχρι τους υπερανθρώπους,_x000D_ γεμάτη απροσδόκητα δεδομένα, αιρετικές σκέψεις, παράξενες θεωρίες και συγκλονιστικές αφηγήσεις._x000D_ _x000D_ _x000D_ Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι "ανθρώπινα" είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερ..
20,67€ 26,50€
Χωρίς ΦΠΑ:19,50€
Αιδώς, αγάπη, αγωνία
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Το παρόν βιβλίο µελετάει τρία συναισθήµατα: την αιδώ, την αγάπη και την αγωνία. Η αιδώς εξετάζεται ως το κατεξοχήν συναίσθηµα που ντρέπεται να πει το όνοµά του, η αγάπη στην πολύπλοκη σχέση της µε την ηθική και η αγωνία ως θεµελιώδης ανθρώπινη διάθεση, ικανή να αποκαλύψει βασικές αλήθειες για την αν..
6,93€ 7,70€
Χωρίς ΦΠΑ:6,53€
ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ
-24 %
Εκδοτικός οίκος: ΓΝΩΣΗ
"Η ανθρωπότητα" είπε ο Τζων Στιούαρτ Μιλ, "δε θα ξεχάσει ποτέ πως υπήρξε κάποιος Σωκράτης, και καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή συγκρούστηκε με την εξουσία και με την κοινή γνώμη της εποχής του".Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχύει και για τον Βίλχελμ Ράιχ, που οδηγήθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Α..
1,90€ 2,50€
Χωρίς ΦΠΑ:1,79€
ΑΚΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ!
-18 %
Εκδοτικός οίκος: ΜΙΝΩΑΣ
"Ο μεγάλος άνθρωπος ξέρει πότε και πού είναι μικρός. Ο Ανθρωπάκος δεν ξέρει ότι είναι μικρός και φοβάται να το μάθει".Ο ψυχαναλυτής Βίλχελμ Ράιχ έβλεπε μέσα στον καθημερινό άνθρωπο -αυτόν στον οποίο αποδίδουμε τις ονομασίες μέσος όρος, κοινή γνώμη- τα ψήγματα της φασιστικής ιδεολογίας και του ολοκλη..
11,89€ 14,50€
Χωρίς ΦΠΑ:11,22€
ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΗ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΟΛΙΣ
Κατά κανόνα, τα προβλήματα λύνονται. Αν το προσφυγικό ήταν πρόβλημα, θα είχε λύση. Δεν έχει, όμως. Είναι εντελώς μάταιο να αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα ένα φαινόμενο. Τέτοιο είναι και το προσφυγικό: ένα κοινωνικό φαινόμενο που γεννά προβλήματα - λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με το πώς το διαχειριζ..
12,60€ 14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,89€
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΛΙΒΑΝΗ
Το όριο ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και την πραγματικότητα γίνεται δυσδιάκριτο στις μέρες μας. Χάρη στην αλματώδη πρόοδο της τελευταίας δεκαετίας, η τεχνητή νοημοσύνη διεισδύει στις πιο διαφορετικές πλευρές της σύγχρονης ζωής. Αλγόριθμοι αναγνωρίζουν πρόσωπα σε βίντεο από κάμερες παρακολούθησ..
13,50€ 15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,74€
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΑΙΝΙΟ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΑΙΝΙΟ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΟΛΙΣ
Αν και εκφωνήθηκαν με απόσταση άνω του μισού αιώνα μεταξύ τους, οι δύο διαλέξεις που συγκεντρώνονται στο παρόν βιβλίο απηχούν η μία την άλλη: διαγράφουν έναν ευρύ κύκλο, τον κύκλο του δημόσιου λόγου του διασημότερου Γάλλου ανθρωπολόγου._x000D_ _x000D_ Η πρώτη διάλεξη εκφωνείται ενώπιον των στελεχών ..
12,60€ 14,00€
Χωρίς ΦΠΑ:11,89€
ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΡΕΥΣΤΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Ο Ζύγκµουντ Μπάουµαν, συνοµιλώντας µε τον Ιταλό δηµοσιογράφο Τόµας Λεοντσίνι, περιγράφει όψεις του τρόπου ζωής των Millennials, των ανθρώπων που γεννήθηκαν µετά το 1980, και που συχνά ονοµάζονται "Γενιά Υ". Ο µεγάλος Πολωνός στοχαστής στο τελευταίο του κείµενο µιλάει για το πώς η Γενιά Υ σχετίζεται ..
6,75€ 7,50€
Χωρίς ΦΠΑ:6,37€
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Η Μέση Ανατολή είναι μία από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, μετά την αισιοδοξία αλλά και τη μεγάλη απογοήτευση που έφερε η Αραβική Άνοιξη με την άνοδο και την πτώση του Ισλαμικού Κράτους, η περιοχή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη διεθνή ασφάλεια. Με την απειλή της τζιχ..
15,93€ 17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:15,03€
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ
-22 %
Εκδοτικός οίκος: ΜΕΔΟΥΣΑ
Στο κλασικό μυθιστόρημά του "Θαυμαστός καινούργιος κόσμος" (1932) ο Huxley απεικόνιζε μια μελλοντική κοινωνία δέσμια της επιστήμης, που ρυθμίζεται από εξελιγμένες μεθόδους κοινωνικού ελέγχου. Γραμμένο σε μια εποχή που ο δυτικός κόσμος ήταν στα πρόθυρα συγκλονιστικών αλλαγών, το προφητικό του έργο απ..
11,24€ 14,42€
Χωρίς ΦΠΑ:10,61€
ΕΥΤΥΧΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΩΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
-10 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΟΛΙΣ
Ζούμε σ’ έναν κόσμο που επιδιώκει πάση θυσία την ευτυχία. Το να είναι κανείς ευτυχισμένος έχει γίνει όχι μόνο σκοπός ζωής για πολλούς από εμάς, αλλά επίσης δικαίωμα και υποχρέωση, άλλη μία εκδοχή του αμερικανικού ονείρου - πράγματι, ποιος θα ισχυριζόταν ποτέ ότι θέλει να είναι και να παραμείνει δυστ..
15,93€ 17,70€
Χωρίς ΦΠΑ:15,03€
Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ· ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
-22 %
Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Στην "Ανδρική κυριαρχία", ο Πιερ Μπουρντιέ χρησιμοποιεί ως εργαλείο την εθνογραφική ανάλυση για να φέρει στο φως τις δομές της ανδρικής κυριαρχίας, η οποία ακριβώς επειδή είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητό μας και τόσο σύμφωνη με τις προσδοκίες μας, περνά εντέλει απαρατήρητη και δεν τίθεται ..
11,37€ 14,58€
Χωρίς ΦΠΑ:10,73€
Εμφάνιση 1 έως 15 από 57 (4 Σελ.)